beter leven voor
palmolieboeren

Wist je dat er ook duurzame palmolie bestaat? Solidaridad is een fantastisch project gestart om meer dan 10.000 kleinschalige palmolieboeren in Indonesië te helpen. Zij leven vaak in armoede en verdienen veel te weinig voor al het harde werk.

Met de hulp van Solidaridad krijgen de boeren trainingen in milieuvriendelijke landbouw. Zo kunnen ze duurzamer produceren tegen lagere kosten en verdienen ze meer. Ook wordt er actief gewerkt aan de bescherming van de bossen. Het streven is om palmolie te maken zonder uitstoot van CO2.

Duurzame palmolie herken je aan het RSPO-keurmerk. Dit betekent dat het geproduceerd is met respect voor mens en milieu.

Meehelpen? Check de site en lees meer over dit geweldige initiatief.

West Kalimantan project – © Solidaridad

andere blogs

 

Duurzaam op reis met kinderen

Duurzaam op reis met kinderen

Op reis gaan is natuurlijk superleuk en vaak een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Maar hoe fijn zou het zijn als wij (en alle kinderen) straks in de toekomst ook nog kunnen genieten van al het moois in de wereld?

Lees meer
Winkelmandje0
Er zijn geen producten in je winkelmandje
Verder winkelen