KIDWORKS

Een kinderuitzendbureau? Gelukkig bestaat dat niet! Maar helaas komt kinderarbeid nog wel te vaak voor. Vooral in de katoenindustrie is dit aan de orde van de dag. Met de nieuwe campagne Kidworks vraagt Fairtrade aandacht voor katoenboeren en hun families.

Je hoort regelmatig over de slechte arbeidsomstandigheden in fabrieken en naaiateliers. Maar juist de katoenboer wordt meestal vergeten. Een belangrijke oorzaak van kinderarbeid is armoede. De prijzen die katoenboeren krijgen zijn laag en ze zien geen andere oplossing dan hun kinderen mee te laten werken.

Fairtrade zet zich in om de positie van deze katoenboeren te verbeteren. Door samen te werken met handelaren, merken en retailers. Maar ook jij als consument kan iets doen!

 

  • Koop minder kleding
  • Koop bewust en duurzaam
  • Vraag in de winkel of ze ook duurzame katoen hebben
  • Steun de petitie voor een goede wetgeving

Doe je ook mee? Lees hier meer informatie over de campagne en hoe je mee kunt helpen.

“MET DE CAMPAGNE KIDWORKS VRAAGT FAIRTRADE AANDACHT VOOR KATOENBOEREN EN HUN FAMILIES”

andere blogs

 

Duurzaam op reis met kinderen

Duurzaam op reis met kinderen

Op reis gaan is natuurlijk superleuk en vaak een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Maar hoe fijn zou het zijn als wij (en alle kinderen) straks in de toekomst ook nog kunnen genieten van al het moois in de wereld?

Lees meer
Winkelmandje0
Er zijn geen producten in je winkelmandje
Verder winkelen