IN DE SPOTLIGHT!

BEARS IN MIND

We vinden het superleuk om samen met kinderen hun favoriete stichting en/of duurzaam project in de spotlight te zetten. Ze vertellen je meer over wie ze zijn, wat voor werk ze doen, hoe ze de stichting helpen en hoe jij ook eventueel kunt helpen vanuit huis of als je op reis bent. Alle hulp is van harte welkom! Lees je mee?

Ons eerste In de spotlight! verhaal is van Jared en Faye. Zij steunen de stichting Bears in Mind. Hieronder vertellen ze jullie meer over de stichting en het werk dat ze doen.

Hoi! Wat superleuk dat jullie je favoriete stichting In de spotlight! willen zetten. Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie?

“Wij zijn Jared (17 jaar) en Faye (13 jaar). Wij steunen de stichting Bears in Mind. Bears in Mind is dé berenstichting van Nederland.”

 

Stichting Bears in Mind - De Wereldtrein

“Bears in mind redt beren uit nare omstandigheden en heeft verschillende projecten in 34 landen van de wereld”

Kunnen jullie iets meer vertellen over het werk wat ze doen?
Jared: “Bears in Mind redt beren uit nare omstandigheden en heeft verschillende projecten in 34 landen van de wereld. De mishandelde beren krijgen dan ergens anders een nieuw leven zoals in het berenbos waar ze weer beer kunnen zijn. Het berenbos ligt in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De beren zijn geestelijk en lichamelijk zo mishandeld dat ze niet meer gewoon de natuur in kunnen.”

Hoe hebben jullie Bears in Mind al geholpen?
Jared: “Ik heb in 2016 toen ik 10 jaar was geld ingezameld om een kavel van het berenbos, symbolisch, te kopen. Ik was hiermee de jongste zelfstandige kaveleigenaar. Ik wilde heel graag iets doen toen ik in het berenbos las over de mishandeling van beren en hoe ze hier weer een leuk leven kregen. Samen met Faye heb ik ook meegedaan aan de Beregoeie Run en zo geld opgehaald.”

Faye: “Ik heb dit jaar een project voor school gedaan. Samen met andere leerlingen wilde ik geld inzamelen voor Bears in Mind door een T-shirt te ontwerpen en te verkopen. De directrice van Bears in Mind vond dit zo’n goed idee dat ik het nieuwe T-shirt mocht ontwerpen voor de beregoed webshop. Superleuk! Ook heb ik met mijn groepje flyers en boekenleggers ontworpen om meer aandacht te vragen voor Bears in Mind, het nieuwe T-shirt én de Beregoeie Run op 10 september.”

Berenbos in Ouwehands Dierenpark - Bears in Mind

Hebben jullie zelf een favoriete beer?
Jared: “Duuk, dit is de lichtste beer in het berenbos.”
Faye: “Igor, een donkere beer met een witte kraag.”

Hebben jullie ook echte beren in het wild gezien? Zo ja, kunnen jullie daar iets meer over vertellen?
Jared: “Helaas niet. Ik heb wel in 2018 de Bears in Mind Award gewonnen en een onderdeel van de prijs was een reis naar één van de projecten inclusief excursie om beren in het wild te gaan spotten. Helaas is deze reis er nog niet van gekomen.”

Wat is jullie wens voor de toekomst?
Jared: “Dat die reis alsnog doorgaat. Dat Bears in Mind nog heel lang blijft bestaan en het goed met ze gaat. Zodat er meer beren gered kunnen worden en er uiteindelijk minder beren in gevangenschap leven. Een kavel ‘adopteer’ je voor 7 jaar. Ik heb de afgelopen 7 jaar flink doorgespaard en geld ingezameld zodat ik nu deze zomer mijn stukje Berenbos weer kan verlengen voor 7 jaar.”

 

Wat kunnen ouders en kinderen doen om jullie en Bears in Mind te helpen?
Jared: “Ze kunnen zelf geld inzamelen en zo Bears in Mind steunen of iets kopen in de webshop. Ook kun je ons sponsoren want wij doen komende Beregoeie Run weer mee met ons team. Zowel de ouders als de kinderen (vanaf 6 jaar) kunnen ook zelf meedoen aan deze fun run op 10 september georganiseerd door Ouwehands Dierenpark.”

Faye: “Wij staan deze dag met vrienden met een kraam bij de start om daar de nieuwe T-shirts te verkopen!”

Wat een fantastische stichting en een supermooi initiatief van jullie allebei. Dank jullie wel! Wil je meer weten over Bears in Mind en meehelpen? Kijk op de site voor alle informatie.

Wil je ook In the Spotlight! met jouw favoriete stichting en/of duurzaam project? Stuur ons een berichtje en wie weet deel jij hier binnenkort jouw verhaal.

Beregoeie Run

Op zondag 10 september 2023 vindt voor de tweede keer de Beregoeie Run plaats. Berenstichting Bears in Mind organiseert in samenwerking met Ouwehands Dierenpark deze superleuke run over de Grebbeberg en door de groene omgeving van Rhenen. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het welzijn van beren wereldwijd.

De Beregoeie Run heeft drie verschillende afstanden van 5, 10 en 15 kilometer. Plus een speciale Beregoeie Kidsrun van 1 kilometer voor kinderen tot 12 jaar. Het is een echt familie evenement voor jong en oud. Iedereen mag meedoen! Onderweg kom je meer te weten over beren. Doe je ook mee?

Meer informatie over deze leukste Wildlife Run vind je op de website.

andere blogs

 

Impact Fair

Impact Fair

De Impact Fair vindt plaats op 4, 5 en 6 april 2024 in de Jaarbeurs, Utrecht. De fair is voor iedereen die meer impact wil maken en op zoek is naar manieren om dit te doen.

Lees meer
Winkelmandje0
Er zijn geen producten in je winkelmandje
Verder winkelen