DE NATIONALE BIJEN-TELLING

Wil je de bijen ook een handje helpen? Doe mee met de Nationale Bijentelling!

In Nederland zijn ruim 360 soorten wilde bijen waarvan de helft wordt bedreigd. En dat is geen goed nieuws! Want wilde bijen zijn erg belangrijk voor de bestuiving van heel veel gewassen. Zonder bijen kunnen veel soorten fruit en groenten niet groeien.

De Nationale Bijentelling is een project van Naturalis, IVN Natuureducatie en LandschappenNL en wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl. Deze telling is hard nodig voor de toekomst van de bijen. Want hoe meer informatie, hoe beter ze de bijen kunnen helpen.

Wat kun jij doen?
Meetellen! Het is heel eenvoudig, ook als je weinig of geen kennis hebt van bijen. Na aanmelding ontvang je een telformulier en een bijengidsje waarmee je 16 verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen kunt herkennen. Ga een half uurtje op onderzoek uit in je tuin of op je balkon en stuur de resultaten voor op. De Nationale Bijentelling vindt dit jaar plaats van 15 t/m 24 april. Je kunt dus maar liefst 10 dagen meetellen!

Meld je aan op de site van de Nationale Bijentelling en je ontvangt direct alle informatie.

“TOT EN MET 24 APRIL IS DE NATIONALE BIJENTELLING, DOE JE MEE?”

andere blogs

 

Duurzaam op reis met kinderen

Duurzaam op reis met kinderen

Op reis gaan is natuurlijk superleuk en vaak een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Maar hoe fijn zou het zijn als wij (en alle kinderen) straks in de toekomst ook nog kunnen genieten van al het moois in de wereld?

Lees meer
Winkelmandje0
Er zijn geen producten in je winkelmandje
Verder winkelen