VOER DE BIJ BIJ

Wist je dat wilde bijen de afgelopen 30 jaar met 75% zijn afgenomen? Dat is erg slecht nieuws! Want de bijen zijn superbelangrijk voor onze voedselvoorziening. Maar liefst 80% van de eetbare gewassen worden door bijen en andere insecten bestoven. Je kunt dus wel zeggen: als de bijen geen voedsel meer hebben, dan wij ook niet.

 

Voedselbank voor bijen
The Pollinators zetten zich sinds 2016 in voor het welzijn van bestuivende insecten. Ze werken samen met verschillende organisaties en bedrijven om hun mooie missie te verwezenlijken: het creëren van een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten.

Met de campagne “Voer de bij bij” hopen ze dat heel Nederland gaat zaaien, zaaien en nog meer gaat zaaien! Het doel is om het leefgebied van de wilde bij met maar liefst 150.000 m2 uit te breiden. Door het hele land en België zijn in totaal 6000 voedselbanken geopend waar je vanaf 11 april gratis bijen- en voedselpakketten kunt ophalen. Zo kunnen we op de Nationale Zaaidag op 22 april samen de hongerige bijen bijvoeren. Help je ook mee?

Klik hier voor meer informatie en vind een voedselbank bij jou in de buurt.

 

“ALS DE BIJEN GEEN VOEDSEL MEER HEBBEN, DAN WIJ OOK NIET”

andere blogs

 

Duurzaam op reis met kinderen

Duurzaam op reis met kinderen

Op reis gaan is natuurlijk superleuk en vaak een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Maar hoe fijn zou het zijn als wij (en alle kinderen) straks in de toekomst ook nog kunnen genieten van al het moois in de wereld?

Lees meer
Winkelmandje0
Er zijn geen producten in je winkelmandje
Verder winkelen